Cliniccare Carboxy Terapi

Koldioxidterapi som inom skönhetsbranchen blivid kallad Carboxytherapy, brukar också ibland kallas för “mirakelgasen”. Den används mycket framgångsrikt i olika behandlingsrutiner för kollagen- och elastinstimulering, vid vävnadsåtstramning samt vid reducering av pigmenteringar och mörka områden kring ögonen. 

När koldioxid tillförs huden tolkar den det som syrebrist och reagerar genom att öka syretillförseln. En hög nivå av syre är viktig för alla hudens funktioner och vid brist på syre blir den mer benägen att åldras, ge acne, rodnad, irritationer och åldersfläckar. Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ner med 25% och hela 50% vid 40 år.

Vid behandling med koldioxid ökar cirkulationen och vävnaden får ökad närings- och syretillförsel samtidigt som dränering av överflödig vätska och slaggämnen påskyndas. Som en följd av bättre cirkulation och den ökade syretillförseln stimuleras även kollagen och elastinproduktionen. Effekten blir en åtstramning av huden och även en grå och livlös hud får nytt liv och fin lyster.

Under en behandling Cliniccare Carboxy Terapi tillförs koldioxid via en gele och aktivatormask ‐helt  utan nålar!  

Boka här