EGF

 

Har du hört talas om superingrediensen EGF? Epidermal growth factor eller epidermal tillväxtfaktor på svenska. Epidermis är överhuden, alltså hudens översta lager. Huden består utav tre lager; epidermis, dermis och subcutis. Denna ingrediens verkar cellkommunicerande i epidermis. Den “pratar” med cellerna i huden och säger åt dem att förnya sig och reparera sig.

1986 tilldelades Rita Levi-Montalcini och Stanley Cohen Nobelpriset i medicin för bl.a. deras upptäckt av cellaktivatorn EGF och dess effekt på huden. 

Människan består av miljontals celler som hela tiden utvecklas men de förnyar sig inte automatiskt utan de krävs signaler från tillväxtfaktorer som vi naturligt har i kroppen. 

EGF är ett protein som finns naturligt i kroppen men som allt annat i kroppen avtar även produktionen av EGF med åldern. Detta leder till att cellerna förlorar sin förmåga att förnya och reparera sig och gör att huden känns mindre elastisk och fyllig.

Genom att tillföra EGF i din dagliga rutin jobbar cellerna för att få tillbaka fastheten, lystern och fylligheten i huden.

Cliniccare har EGF i nästan alla sina produkter.