Maj månad och förhoppningsvis är solen här för att ge oss en värme, D-vitamin och långa ljusa dagar! Jag vill inte lägga smolk i bägaren, men den efterlängtade solen kräver också aktsamhet. Visste du det här om solskyddsmedel?

Läs SHR’s inlägg om UV-skydd här

Hos oss på Pipers Hudvård i Stockholm hittar du UV-skydd för alla tillfällen, detta är 2 utav våra favoriter:

Cliniccare, Dermo Corrective Cream, SPF 50++

Detta är min vår- och sommarfavorit för vardagar. Alltså vardagar då jag delvis ska vistas utomhus, inte för en dag på stranden, och jag använder aldrig SPF för dagar jag bara är hemma, inomhus. Under denna använder jag Refresh Liquid Toner, från Cliniccare och sedan ett serum. Vilket serum det blir varierar utifrån hur huden känns, oftast blir det ett fuktserum Refresh Essence (Cliniccare) eller något med c-vitamin C25 Cream (Dermaceutic) eller TriVita C30 (Dermaceutic).

Dermo Corrective Cream är lätt pigmenterad och ger en fin lyser, pigmenten anpassar sig efter din hudton men passar tyvärr inte alla. Jag har upplevt att den kan bli lite grå på mörkare hud( Detta är något som vi framfört till Cliniccare med önskan att den skulle komma i flera nyanser) Ibland lägger jag en lätt foundation ovanpå eller bara på de områden man kan vilja täcka lite extra.

Den bör appliceras ganska direkt efter ditt serum när huden fortfarande är lite fuktig för att den ska gå in på bästa sätt och då kommer det inte heller krävas lika mycket produkt.

3B331541-77B9-4A6A-99AE-33096E981C61

Dermaceutic, K Ceutic SPF 40(säljs endast på salongen)

K Ceutic använder jag oftast under vinterhalvåret, när min hud är lite mer yttorr och känslig. Under den har jag alltid en toner innehållande hyaluronsyra som ger fukt från Cliniccare och ett serum. Vilket serum jag använder varierar utifrån hur huden känns, nu har jag under en period varvat mellan Refresh Essence från Cliniccare, C25 Cream från Dermaceutic och Derma Lift, även den från Dermaceutic.

K Ceutic är ganska rik i sin känsla och direkt efter applikation kan man känna sig lite kladdig men jag som ofta är yttorr tycker att det är ganska skönt och den går in fint efter en stund. Ett tips är att ”värma upp” produkten lite mellan fingrarna innan applikation.

K Ceutic är perfekt om huden behöver återhämtning efter tex för mycket syrande, retinolkänslighet, microneedling eller andra behandlingar. OBS! All SPF behöver appliceras flera gånger under dagen för att hålla sitt skydd! Det man lägger i ansiktet eller kroppen på morgonen kommer inte skydda dig när går ut efter jobbet eller ens på lunchen.