Cliniccare Bas, 60 min 1450:-

I Cliniccare Bas görs någon utav våra basbehandlingar; Basic Care, Cliniccare Carboxy Terapi, EGF/AHA Skinboost eller Pure Peel. Vi väljer och anpassar behandlingen utifrån hudtyp och hudtillstånd och i alla behandlingar ingår portömning med ultraljud. Önskar du en specifik behandling så kan du ange det när du bokar annars bestämmer vi behandling tillsammans på plats.

 

 • Basic Care

I Basic Care erbjuder vi en mer klassisk ansiktsbehandling med fokus på din huds tillstånd.Behandlingen ger djup återfuktning och stärker hudbarriären. Vi portömmer huden med hjälp utav ultraljud. Efter en skön massage avslutas behandlingen med en lugnande, barriärstärkande mask.

 

 • Cliniccare Carboxy Terapi

Koldioxidterapi som inom skönhetsbranchen blivid kallad Carboxytherapy, brukar också ibland kallas för “mirakelgasen”. Den används mycket framgångsrikt i olika behandlingsrutiner för kollagen- och elastinstimulering, vid vävnadsåtstramning samt vid reducering av pigmenteringar och mörka områden kring ögonen.

När koldioxid tillförs huden tolkar den det som syrebrist och reagerar genom att öka syretillförseln. En hög nivå av syre är viktig för alla hudens funktioner och vid brist på syre blir den mer benägen att åldras, ge acne, rodnad, irritationer och åldersfläckar. Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ner med 25% och hela 50% vid 40 år.

Vid behandling med koldioxid ökar cirkulationen och vävnaden får ökad närings- och syretillförsel samtidigt som dränering av överflödig vätska och slaggämnen påskyndas. Som en följd av bättre cirkulation och den ökade syretillförseln stimuleras även kollagen och elastinproduktionen. Effekten blir en åtstramning av huden och även en grå och livlös hud får nytt liv och fin lyster.

Under en behandling Cliniccare Carboxy Terapi tillförs koldioxid via en gele och aktivatormask ‐helt utan nålar!

 

 • Pure Peel

Med en kombination av azelainsyra och salicylsyra passar detta en hud som lätt blir tilltäppt och inflammerad. Innehåller även mjölksyra och glykolsyra som fungerar synergistiskt genom att stimulera cellförnyelse och hudföryngring. I behandlingen ingår portömning och mask.

 •  Azelainsyra (16%) – En hudvårdsingrediens som används för behandling av akne och rosacea. Azelainsyra lindrar  akneärr och melasma, och dess antiinflammatoriska egenskaper lugnar rosacea och rodnad.
 • Glykolsyra (14%) – exfolierar överhuden och stimulerar tillväxten av ny hud. Glykolsyra minskar också mängden ytolja.
 • Mjölksyra (14%) – mild fruktsyra, stimulerar kollagensyntesen, mild peeling.
 • Salicylsyra (2%) – har keratolytiska, komedolytiska, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Dess lipofila egenskaper gör att salicylsyran även kan tränga in och lösa upp talg.
Pure Peel passar för:
 • Inflammatorisk och icke-inflammatorisk akne
 • Pormaskar och komedoner
 • Grov konsistens, fina linjer och rynkor
 • Förstorade porer, fadd, matt hudfärg

 

 • EGF/AHA Skinboost

En Age Well-behandling för lyster!

Efter rengöring och portömning med ultraljud masseras en blandning av 5 olika AHA syror, antioxidanter och tillväxtfaktorer (EGF) in i huden. Behandlingen avslutas med anpassad Cliniccare sheet-mask.

Vad är EGF?

EGF- Epidermal Growth Factor (epidermal tillväxtfakor) spelar en central roll i Cliniccares effektiva sammansättningar. Det är ett protein (polypeptider)som förekommer naturligt i våra hudceller. Dess huvudsakliga syfte är att reparera huden genom att främja DNA-syntesen och cellregenerationen.

EGF har många fördelar i din hud- rynkor slätas ut, fukthalten förbättras och hyperpigmentering motverkas. EGF stimulerar också uppdelningen av keratinocyter och fibroblaster, vilket i sin tur leder till en förbättring av hudens kollagen och elastin. EGF stärker upp hudbarriären vilket gör det lättare för huden att hålla kvar fukt och reducerar irritationer

 

 • Hudterapeutens val

Är du osäker på vilken behandling som skulle passa dig bäst så är detta alternativet du ska välja när du bokar din ansiktsbehandling. Efter en konsultation bestämmer vi tillsammans vad som passar dig utifrån hudtyp, hudtillstånd och ekonomi.

Detta alternativ är även perfekt för dig som kommer till oss regelbundet och vill slippa välja behandling utan låter din terapeut bestämma det som passar bäst för dig utifrån dina förutsättningar och mål. Här väljer vi mellan Cliniccare Bas 1450:- Cliniccare Plus1750:- eller Cliniccare Premium 2050:-

 

Add-ons ansiktsbehandling:

 • Fransfärg 100:-
 • Brynfärg inkl. ansning 100:-
 • Frans och brynfärg inkl. ansning 150:-