Basic Care portömning, 60 min 1150:-

I Basic Care erbjuder vi en ansiktsbehandling med fokus på din huds tillstånd som ger djup återfuktning och stärker hudbarriären. Behandlingen innefattar rengöring, enzympeeling, portömning med hjälp av ultraljud (Derma F) brynansning, AHA + EGF Skinbooster, en vårdande ansiktsmask som slussas ner med ultraljud och avslutas med produkter anpassade till din hudtyp och tillstånd.

Hudterapeutens val, 75 min

Är du osäker på vilken behandling som skulle passa dig bäst så är detta alternativet du ska välja när du bokar din ansiktsbehandling. Efter en konsultation bestämmer vi tillsammans vad som passar dig utifrån hudtyp, hudtillstånd och ekonomi. Priset varierar, vi gör minst en Basic Care (1150:-)

Detta alternativ är även perfekt för dig som kommer till oss regelbundet och vill slippa välja behandling utan låter din terapeut bestämma det som passar bäst för dig utifrån dina förutsättningar och mål.​​

 

Add-ons, tillägg till Basic Care

 • EGF Sheet-mask, 200:- 
 • EGF Sheet-mask + Inslussning med RF, 300:-
 • Ansiktsmassage Magic Pot 10 min, 300:-
 • Frans och brynfärg inkl brynansning, 300:-
 • Fransfärg, 200:-
 • Brynfärg inkl ansning, 200:-

 

Hemligheten bakom Cliniccare är blandningen av revolutionära ingredienser. Produkterna innehåller enbart ingredienser som har vetenskapligt stöd för en god hudhälsa.

 • Lågmolekulär hyaluronsyra (LMH)
 • Silkespeptider -18 aminosyror
 • Epidermala tillväxtfaktorer -EGF
 • Nanoinkapsling – en teknik som förbättrar penetration av de aktiva ingredienserna i huden

Lågmolekylär hyaluronsyra är en av de grundläggande komponenterna i CLINICCARE’s hudvård. Hyaluronsyra har många funktioner i hela kroppen. I huden är några utav dess kända roller följande;

 • hålla fukt
 • ökad viskositet, vilket ökar hudens motståndskraft och flexibilitet
 • minskar permeabilitet, förmågan för främmande ämnen att röra sig ut eller in i huden
 • mekanisk motståndskraft, ökar hudens förmåga att stå emot uv-exponering. Verkar som ett skydd för kollagen och elastin
 • reglering av läkning i vävnad
 • reglering av hudens naturliga proliferation av celler
 • reglering av immunologiska och inflammatoriska reaktioner

Hyaluronsyra är, trots namnet, inte en syra utan en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och kan bära fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt. Med åldern avtar mängden hyaluronsyra i huden vilket bidrar till fuktförlust, huden blir tunnare och mindre smidig. Förlusten av hyaluronsyra kan också försämra hudens förmåga att reparera sig själv. Denna process leder ofrånkomligt till en negativ spiral som påskyndar åldrandet i huden.

Redan vid 25 års ålder har kroppens egna produktion av hyaluronsyra minskat. Vid 50 år har produktionen halverats och vid 60 år hittas endast 10% av den ursprungliga mängden hyaluronsyra i kroppen.

En torr hud är optimal för inflammatoriska processer då inflammationer trivs bra i en torr, varm och syrefattig miljö. Uttorkning av huden leder till en försvagad hudbarriär vilket i sin tur leder till inflammatoriska och även autoimmuna sjukdomar i huden. Hyaluronsyra har en motverkande effekt och binder fukt till huden och stärker därigenom upp hudens barriär. Det är även vetenskapligt bevisat att hyaluronsyra lugnar inflammatoriska tillstånd.

Molekylstorleken är avgörande för huruvida en hudvårdsprodukt kan tillföra något till våra hudceller. Konventionell hyaluronsyra är 3000 nanometer i diameter, medan det intercellulära utrymmet bara är omkring 100 nanometer. Detta gör det omöjligt för konventionella hyaluronsyra-molekyler att penetrera till djupare nivåer av huden.

Aktiva ingredienser i Cliniccare hudvård är formulerade mellan 5-20 nanometer, vilket möjliggör en hög andel penetration ned i djupare hudlager.

Cliniccare är en professionell salongsprodukt som enbart erbjuds på salonger, spa och kliniker med utbildade terapeuter, hudläkare och sjuksköterskor. Värdet på en professionell hudvårdsserie blir aldrig högre än den andel aktiva ingredienser som levereras med produkten. Cliniccare erbjuder marknadens absolut högsta andel aktiva ingredienser med upp till 65%.

Du kan köpa Cliniccareprodukter hos oss på salongen (Pipersgatan 30, Kungsholmen Stockholm) eller via vår shop här på hemsidan