Många känner av torrhet nu när vädret byter karaktär. Samtidigt är det vanligt att man vill använda mer retinol och exfolierande syror nu när solen inte visar sig så mycket längre, vilket också kan bidra till mer ytorrhet.

Fukt och fett i kombination är det bästa för en torr och skör hud. Använd lågmolekylär hyaluronsyra och rätt fett anpassad till din hudtyp i din rutin samt gå på behandlingar som ger din hud fukt på djupet, t.ex. Mesoduo eller Magic Pot Deep Hydration.

Det som kan försvaga hudbarriären och göra oss torra och känsliga är

För mycket peelande, gäller alla peelingar. Detta sliter på huden och gör barriären svag. Ta en paus om huden känns skör.

Torr luft, kyla och blåst är väldigt påfrestande för huden. Under höst och vinter blir de flesta lite mer torra och känsliga så det är viktigt att börja boosta huden med rätt produkter och behandlingar i tid.

Sol och värme gör så att fukten dunstar från huden vilket kan leda till yttorrhet. Använd SPF!

För varmt vatten kan också påverka huden negativt, använd ljummet vatten när du tvättar dig och smörj in dig direkt efter dusch, bad och tvätt.

Luftföroreningar, viktigt att tvätta ansiktet på kvällen om man vart utomhus, använd gärna antioxidanter i din rutin.

Har du frågor om behandlingarna, maila oss!