Niacinamid - en aktiv form av vitamin B3

Vem vill inte bada i en ingrediens som kan göra allt detta:

  • Ge jämnare hudton
  • Reducera fina linjer
  • Förstärka hudens elasticitet
  • Stärka hudbärriären
  • Minska känslighet
  •  med mera…

Niacinamid är en aktiv form av vitamin B3, den passar alla hudtyper och går att använda året om i antingen morgon eller kvällsrutinen. Du blir inte solkänslig av niacinamid och den passar extra bra att kombinera med c-vitamin. 

Var lite försiktig med koncentrationen. Runt 10% brukar de flesta klara av men över det har man sett att personer fått lite irritationer. De studier som gjorts och där man sett fina resultat ligger långt under 10%, vid ca 4%. Starkare är alltså inte bättre!

Som med alla aktiva ingredienser så är det bra att vara försiktig i början och vänja in huden sakta. Niacinamid finns i vissa Cliniccareprodukter, tex X3M EGF Pure Serum samt nya Premium Time Reverse Cream.