Microneedlinglördag

En lördag i månaden kommer Lie ha öppet endast för microneedlingbehandlingar, med start den 1/8. För att boka en tid maila pipershudvard@gmail.com eller ring till salongen 08-120 589 89. Dessa tider går inte att boka online.

Vad är microneedling?

Microneedling är en behandling där man gör små microkanaler i huden med hjälp utav en penna med små små nålar. (många kallar denna behandling för Dermapen, Dermapen är dock ett märke och själva behandlingen heter microneedling. På Pipers Hudvård använder vi oss utav en annan penna och en annan teknik än Dermapen)

Man gör en kontrollerad skada i huden och slussar samtidigt in näringsämnen för att få igång kroppens naturliga läkningsprocess. Hur djupt man behöver gå med nålarna är väldigt individuellt och beror på hudtyp, tillstånd i huden samt vilket problem man vill behandla. Microneedling kan användas för hudföryngring, huduppstramning samt reducera och förebygga synligheten av:

 • fina linjer och rynkor
 • stora porer
 • pigmenteringar
 • ärr
 • hudbristningar

Microneedling stimulerar produktionen av kollagen och elastin samt stimulerar cellförnyelsen. Genom att sätta igång kroppens egna naturliga läkningsprocess återuppbygger huden sig själv till att bli tåligare, mjukare, jämnare och få en tightare struktur än innan behandlingen. Resultat sker inte över en natt, i och med läkningsprocessen som sätts igång av huden är det i hudens takt resultaten sker. 

Många upplever ett resultat redan efter 1 behandling, för ett mer varaktigt resultat rekommenderas en kur på 3-6 behandlingar med ca 4-6 veckors mellanrum. För att förstärka effekten kan den med fördel kombineras med våra Magic Pot-behandlingar.

EFTERVÅRD MICRONEEDLING:

Det är normalt att rodnad och lätt svullnad uppstår efter behandling, vanligtvis försvinner detta efter några timmar, i vissa fall kan det ta upp till ett par dagar beroende på hur djup behandling man gjort.

Upp till 1-2 dagar: kan huden kännas stickig, torr och stram.

Upp till 4 dagar: lätt fjällig och torr.

För optimal återfuktning använd Cliniccares specialanpassade hemvårdsprodukter.

 • Det är vanligt att det hettar lite i ansiktet efter behandling, ungefär som när man bränt sig i solen, låt huden vila och lägg inte på någon produkt.
 • För att undvika irritation bör man lämna huden i fred efter behandling, ingen makeup eller krämer under resten av dagen.
 • Vänta 24 timmar efter behandling med att applicera makeup.
 • Rör inte området med smutsiga händer och till natten kan det vara bra att ta ett nytt örngott till kudden.
 • Vänta 48 tim med hård fysisk träning, varma bad, bastu, swimmingpool, bad i havet samt andra hudvårdsbehandlingar.
 • Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon på minst en vecka efter behandling.
 • För att undvika hyperpigmentering bör man undvika att sola i minst 2 veckor efter behandling och använda solskydd varje dag med SPF 30 eller mer.