Vita C Glow Boost

Behandlingen innehåller rengöring, peeling, portömning, AHA/EGF Skinbooster, C-vitaminmask som slussas djupare in i huden med hjälp utav Dual Injector (Radiofrekvens + elektroporation) behandlingen avslutas med ett c-vitaminserum från Dermaceutic och SPF el passande kräm

Boka här

C-vitamin/Askorbinsyra

C-vitamin är det vanliga namnet för askorbinsyra. Människokroppen kan till skillnad från de flesta djur inte själv producera c-vitamin. Därför är vi beroende av att inta c-vitamin genom kosten.

Det är trots detta ganska ovanligt att man har en brist om man äter en varierad kost. Tillskott kan ev vara aktuellt om man tränar mycket, är väldigt stressad eller är rökare men självklart bör man konsultera med en läkare innan.

C-vitamin är en antioxidant som hjälper till att skydda cellerna från angrepp av fria radikaler. För mycket fria radikaler kan leda till oxidativ stress (en inre kemisk obalans) och sjukdomar i hud och i kropp. 

C-vitamin bidrar till en normal kollagenbildning, kollagen är ett protein som är viktigt för bildandet av många olika vävnader tex huden. 

C-vitamin ökar upptaget av järn och andra näringsämnen, stärker immunförsvaret m.m 

C-vitamin i hudvård

Vitaminet stärker huden, hjälper den att stå emot miljöpåverkan och stimulerar kollagenproduktionen. Det har även en fin effekt på hudtonen, strukturen och ger en fin lyster. Man kan använda c-vitamin året om och med fördel i sin morgonrutin. UV-strålning gör att c-vitaminet i huden minskar så om du regelbundet boostar med c-vitamin och använder en hög SPF så har du ett bättre skydd mot den skadliga UV-strålningen. 

Är du känslig kan det vara bra att börja med en låg koncentration eller ett c-vitaminderivat samt vänj in huden sakta, ca 2-3 gånger i veckan.