Nu har du chans att vinna detta kit från Cliniccare! (Värde 1624:-)

  1. Cliniccare EGF Extra Refresh Toner  Ett ansiktsvatten baserat på naturliga extrakt och ekologiska aktiva ingredienser för att ge huden den säkraste vägen till att uppnå mer ungdomlig, frisk och problemfri hy. Appliceras över ansikte, hals och dekolletage efter rengöring.

  2. Cliniccare EGF Extra Refresh Essence Denna Essence är extremt effektiv och lätt i sin formula och tillför en hög koncentration av fukt och näring till huden. Den höga koncentrationen aktiva ämnen riktas direkt mot symtom som åldrad hud, akne, pigmenteringar och fina linjer. Genom att lägga till en Cliniccare Essence till din dagliga hudvårdsrutin, efter ansiktsvatten, kan du mer exakt och kraftfullt reducera underliggande skador.

  3. Cliniccare EGF Extra Refresh Serum  Detta serum tar fram hudens ungdomliga lyster, mjukhet och smidighet. Det har en högt fuktgivande och näringsrik formula berikad med aktiva ingredienser för att ge huden intensiv vård. Appliceras över ansikte, hals och dekolletage efter Essence.

För att vara med och tävla skall du besvara följande två frågor;

  1. Vad är hyaluronsyra?
  2. Varför är hyaluronsyra bra för huden?

Maila ditt svar till pipershudvard@gmail.com senast den 2/3, märk ditt mail med ’Tävling Cliniccare’, glöm inte att skriva din adress så att vi vet vart vi ska skicka ev. vinst ;*

Lycka till! Kram Lie & Karin på Pipers

Hyaluronsyra - en riktig fuktmagnet! 

Hyaluronsyra är den viktigaste komponenten i Cliniccares produkter, men vad är det egentligen?

Hyaluronsyra är sitt namn till trots ingen syra utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt bland annat i hudens djupare hudlager (men även på många andra ställen i kroppen) Ni som är hudvårdsälskare har säkert hört om den förut för det är en mycket populär ingrediens i ‘Anti-Age’-hudvård av många anledningar men kanske främst för att hyaluronsyran kan binda fukt (så mycket som upp till 1000 gånger sin egen vikt) och eftersom fukt är ett av våra kraftfullaste vapen för att förebygga ålderstecken i huden, för att stärka vårt barriärskydd och för cellens reparationsförmåga så anser vi (och många med oss) att hyaluronsyra är en av de viktigaste komponenterna både i din hud och din hudvård.

Vi har som vi nämnde hyaluronsyra naturligt i kroppen och det är som högst när vi föds men återbildningen av det avtar med åldern och bryts även ner av UVB-ljus (OBS! Ytterligare en anledning till att använda ett effektivt solskydd) därför vill vi tillföra hyaluronsyra i vår hudvård för att hjälpa huden.

Hyaluronsyran i Cliniccares produkter är lågmolekylär. Vad menar vi med det? Jo att molekylen är så pass liten att de kan penetrera hudens yttre lager och göra nytta där den ska vara (i Dermis). Normalt sett är hyaluronsyran 3000 nanometer i diameter och den intercellulära ytan där den kan tränga ner är ca 100 nanometer. Vi kan likna det vid att pressa en apelsin genom ett nålsöga. Det går inte. Tidigare har man bara kunnat transportera ner hyaluronsyra till de undre hudlagret genom injektioner men nu har Japanska forskare kunnat framställa en lågmolekylär hyaluronsyra som är enbart 5 nanometer som alltså kan nå djupt ner i huden utan injektion.

Är hyaluronsyran inte lågmolekylär så kommer den att stanna i det yttre hudlagret och binda fukt på hudytan där den dunstar lite för fort.

Eftersom Cliniccares produkter innehåller just lågmolekylär hyaluronsyra så kommer du med dessa produkter kunna märka att huden känns återfuktad på djupet och att huden känns balanserad.